Öne Çıkanlar kaza karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli

Bu haber kez okundu.

Değer Otizm Derneği Şekerli Kahve'de Buluşuyor

Solution House, Çekmeköy Artı Rehabilitasyon Merkezi ve Şekerli Kahve’nin katkılarıyla Çekmeköy Şekerli Kahve’de 23 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan kahvaltı ve kermes organizasyonundan elde edilen gelir Değer Otizm Vakfı kanalıyla ihtiyaç sahibi Otizmli, Zihinsel engelli çocukların eğitiminde kullanılacak.

Tüm Dostlarımızı Bekliyoruz

Fiziksel görünüm açısından dışarıdan bakıldığında normal çocuklardan ayırt edilmeleri özel bir dikkat gerektirse de aslında otizmli çocukların dil gelişimi, fiziksel koordinasyon, davranış gelişimi, nörolojik gelişim gibi pek çok açıdan gelişim yetersizlikleri bulunduğunu belirten Çekmeköy Artı Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Rukiye Yılmaz, “Dolayısıyla yaygın gelişim sorunları yüzünden bu çocukların rehabilitasyonu çok sayıda uzmanın bir arada çalışmasını gerektiriyor. Özel eğitim öğretmeni, psikolog, fizyoterapist, çocuk psikiyatristi veya nöroloğu, dil terapisti, beden eğitimi öğretmeni ve diyetisyen bu sürecin olmasa olmaz uzmanları arasında yer alıyor. Ülkemizde tüm bu hizmetleri otizmli çocuklara bir arada sunabilecek kurum sayısı yok denecek kadar azdır. Tam olmasa bile bu hizmetleri belli ölçüde sağlayabilen kurumların ücretleri ise velilerin ezici çoğunluğu için astronomik durumda. Bu koşullar altında her aile kendi imkanı ölçüsünde çocuğuna bu hizmetlerin bir kısmını sağlamaya çalışıyor. Fakat çoğu zaman sağlanan destek yetersiz ve kalitesiz düzeyde kaldığı için de çocuklar topluma kazandırılamıyor. Bizler Otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla bu kermesi organize ettik ve imkânı olan tüm dostlarımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.