Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Haluk Ulusoy: Kocaeli hicabi çamlıca Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy, Üsküdar Metrosu İBB'yi karıştırdı

Plan Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu'nun birlikte hazırladığı rapora göre, "Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri' projesi kapsamında, işin ilerleyişi esnasında işlevselliği artırmak, mevcut alanları verimli şekilde kullanabilmek, hatların entegrasyonu, otopark ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, yapım güvenliğinin sağlanması gibi sebeplerle projenin kalan işlerinin bitirilebilmesi için' keşif artışı gerektiği belirtildi. 564 milyon euro'luk tutara karşılık gelen işin tamamlandığı ancak metronun kalan kısmı için yüzde 19,99 oranında keşif artışı yapılması uygun bulundu. Keşif artışına karşılık gelen toplam '112 milyon euro tutarında kredi temin edilmesi' gerektiği belirtildi.

“BİTİRİLECEK DENİLEN TARİHİN ÜZERİNDEN 18 AY GEÇTİ"

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 2012 yılındaki '20 kilometrelik Üsküdar-Çekmeköy metrosunu 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağız' sözlerini hatırlatan CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam "Aradan 18 ay geçti. Bu güne kadar bize metronun neden bitirilmediğine dair bilgi verilmedi" dedi. Plan Bütçe Komisyonunun CHP'li üyesi Tarık Balyalı ise “Özellikle metro ihaleleri öncesinde plan, proje, zemin etüdü gibi konularda danışmanlık alıyoruz. Bu çalışmalar için de çok ciddi para ödüyoruz. Ama görünen o ki arkadaşların yaptığı bütün çalışmalar yanlış. Sonuçta verdiğimiz para boşa gitmiş oldu ve üzerine 112 milyon euro daha para ödeyeceğiz" dedi.

“HAZIR ELBİSE ALMAK YERİNE TERZİYE DİKİM YAPTIRMAYA BENZİYOR"

Ak Parti'li Meclis üyesi, Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter eleştirileri yanıtlayarak projede yapılan değişiklik hakkında bilgi verdi. Yerin altına inildiği zaman projenin öngörülemez noktalarının olabileceğini söyleyen Yeter, "Projeyi fiiliyata geçirdiğiniz zaman değişebilir. Hazır elbise almak yerine terziye dikim yaptırmaya benziyor" örneğini verdi. Ak Parti Grup Sözcüsü Faruk Aydın ise projenin zamanında bitirilmediği eleştirilerine "Bir yerin teslimi uzadı diye bu kadar uzatmanın ne anlamı var" diyerek tepki gösterdi.

"CHP'Lİ ÜYEDEN HOLLANDA BANKASI İDDİASI"

CHP'li Meclis üyesi Abdulhadi Akmungan da dış borçlanmayla ilgili olarak "Bize bilgi veren bürokratlar bunun bir Hollanda bankası olduğunu söylediler, buna eminim. Hollanda ile kardeş şehir protokollerinin iptal edildiği bir dönemde Hollanda bankası ile yapılan bu borçlanmayı son derece garip buluyorum" dedi. Akmungan'ın iddiasına yanıt veren Ak Parti'li Meclis üyesi, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Erdal Yılmaz "Şu anda görüşülen herhangi bir banka yoktur, daha teklifler alınmamıştır" dedi.

Konuşmaların ardından oylanan teklif CHP'li üyelerin 'hayır' oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: Yeniçağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.