Öne Çıkanlar Seçimlerde FETÖCÜ aday adayları nerelerde yer bulmaya çalışacaklar 2024 Performans Programı ve Bütçesi Oyçokluğu İle Geçti.. Yeşil belde sitesi çekmeköy 216 Yapı büyük bir projeye imza attı Cumhur ittifakı

Bu haber kez okundu.

Çanakkale ruhu Sancaktepe’de yaşanıyor

Başkan Erdem, “Projelerle halkımızın araştırmacı, üretken aynı zamanda bilgi ve birikimle dünya standartlarında donanıma sahip olmasını arzulamaktayız” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Belediyesi, gelecek kuşaklara miras bırakılacak yepyeni bir sosyal sorumluluk ve kültür projesine imza atarak, 1915 ÇanakkalePanorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı’nın açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete açtı. Aziz milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olan 1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’na ait bütün hatıralar, sahip olduğu ayırt edici özelliklerle, kendi kategorisinde dünyada ilk ve tek olan dev bir tarih kompleksi ‘1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı’ ile ait olduğu topraklardan ödünç alınarak, Sancaktepe’ye taşındı.

Açık havada tarih turu

1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’na ilişkin bütün önemli dönüm noktaları, tarihsel kişilikler, cepheler, anıtlar, şehitlerler, kahramanlar ve kahramanlıklara ilişkin, asıllarıyla birebir aynı nitelikte ‘minia’ların (yapılar ve heykellerin belirli ölçeklerde küçültülerek yeniden üretilmiş kopyaları) yer aldığı komplekse adım atanlar ilk olarak açık havada bir tarih turu gerçekleştiriyor. Kitlelere Çanakkale Savaşları’nı çok boyutlu ve derinlemesine anlatma noktasında bir metrekarelik bir alanın bile ziyan edilmediği projenin merkezinde ise ‘kubbeli panorama’ yer alıyor. Ziyaretçilerin parktaki turlarını tamamladıktan sonra girdikleri bu binanın fuayeside, yine savaşa ilişkin fotoğraflar, haritalar ve illüstrasyonla bezenmiş durumda. Kubbeli panorama alanında ise ziyaretçilere eşsiz bir savaş alanı deneyimi yaşatılıyor. Geleneksel resim sanatının yanı sıra çağdaş teknolojinin sağladığı pek çok ses, ışık ve görüntü özel efektinden de destek alınan bu 360 derecelik kubbesel alanda, gözlemcilerin kendilerini Çanakkale Savaşları’nın en şiddetli döneminde, cepheyi bizzat ziyaret ediyormuşçasına o atmosferin merkezinde hissetmeleri sağlanıyor.

İş arayanlara umut oluyor

Klasik belediyecilik dışında yapmış olduğu ‘insan odaklı’ hizmetlerle ilçede herkesin takdirini ve sevgisini kazanan Sancaktepe Belediyesi hizmetlere hız kesmeden devam ediyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sevgi Mağazası veren el ile alan eli buluşturarak, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlara her türlü giyim kuşam ihtiyacını karşılıyor. Aşevi paylaşımın en güzel örneklerini sergilerken, Kariyer Merkezi iş arayanlara umut oluyor. Engelli Dinlenme Evi engelli vatandaşlara engelsiz bir yaşam alanı sunuyor, Evde Bakım, Hasta Nakil, Kuaförüm Evimde, Evde Temizlik hizmetleri ise düşkün vatandaşların hayati ihtiyaçlarını karşılıyor. Belediye Başkanı İsmail Erdem “Tüm bu hizmetler, ilçemizi ‘Sevginin Merkezi’ haline getirmiştir” dedi. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.