Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi çekmeköyde microblading 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı elektrik

Bu haber kez okundu.

Çınar Koleji Çekmeköy Kampüsü Eğitime Açıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kapılarını açan Çınar Koleji Çekmeköy Kampüsü’nde okulda ilk gün heyecanı farklı bir boyutta yaşandı. 


Açılışa; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız,  Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğuzhan Kılıç ve Çınar Koleji’nin Kurucusu Veysel Kafalı da katılarak, öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin heyecanına ortak oldu.


Çınar Koleji’nin Kurucusu Veysel Kafalı yaptığı açılış konuşması ile programı başlatırken şunları söyledi: “ Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsanız çiçek tohumu ekiniz, eğer on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, yüzyıllar sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz. Geleceği imar etmenin yolu eğitimden geçiyor. Toplumları düzeltmenin yolu eğitimden geçiyor. İnsanı insani değerlerle donatmanın yolu da eğitimden geçiyor. Çınar Koleji olarak 18 yıldır bu hedefler istikametinde hizmet veriyoruz. Biz sadece akademik eğitim vermiyoruz. Topluma hizmet etmekten zevk duyan, yüreği insani değerlerle dolu, dürüst, şefkatli, merhametli kendisini düşündüğü kadar muhatabını da düşünen örnek insanlar yetiştirmek için çalışıyoruz. Büyükler olarak bize düşen çocuklarımızın safiyetini korumak ve devam ettirmektir. Onların zihinlerine en doğru bilgileri yekleştirirken, insani değerlerinin bozulmaması için de elden gelen gayreti gösteriyoruz.”


Açılış öncesinde bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, okulun Avrupa standartlarının üzerinde bir eğitim yuvası olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Bizim Avrupa birliği standartlarıyla yetinme lüksümüz yok bizim Avrupa standartlarının üzerine çıkmamız gerekiyor. Çınar koleji bunu başarmış. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum. Bizler ilim Çin’de dahi olsa gidip alırız anlayışını benimsemiş medeniyetin mensupları olarak zaten eğitime çok önem vermemiz gerektiğini biliyoruz. 1923’ten 2002 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin en büyük payı Milli savunma Bakanlığı’na aktarılıyordu. Ama 2002’den bu yana Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde değişmez bir gerçek var artık Türkiye Cumhuriyetinin bütçesi Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılıyor. İlk defa biz bu ülkenin bütün yavrularına ders kitaplarını ücretsiz dağıtacağız dediğimizde müebbet muhalefete mahkum olan zihniyet yapamazsınız kitapları bassanız bile dağıtamazsınız diyen zihniyete karşı 11 yıldır ülkenin dört bir yanında okulun ilk günü 16 milyon yavrumuz ders kitaplarını sıralarının üzerinde buluyor. Hiçbir ayrım yapmadan bu ülkenin yavrularına ders kitaplarını dağıtıyoruz. Bununla da yetinmeyip özel okulların yaptığı gibi devlet okullarında okuyan her yavrumuzun da birer tablet bilgisayar olmasını istiyoruz. Türkiye’nin yavruları dünyayla barışık büyüyecek.”


EĞİTİM MERKEZİ ÇEKMEKÖY


Bakan Bağış, Çekmeköy’ü eğitim merkezi haline getiren Ahmet Poyraz ve İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel bugünden itibaren yeni bir heyecana daha kavuştular diyerek şunları söyledi: “ Çekmeköy’deki Çınar Koleji’nden mezun olan yavrularımız da Türkiyenin ve bölgenin sorunlarını çözen çok önemli siyaset adamları, hukuk insanları, akademisyenleri sanatçıları olarak medeniyetimize, insanlığa katkı verecekler. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”


BİZ KAYBETMEDİK ONLAR KAYBETTİ


Olimpiyatların İstanbul’a verilmemesine de değinen Bakan Bağış sözlerine şöyle devam etti: “Bir olimpiyat macerası yaşadık. İstanbul’un olimpiyatı kaybetmesi için kampanya gerçekleştiren zihniyetler ortaya çıktı. Allah onlara tez zamanda şifa versin. Olimpiyatı kazansaydık milletçe kazanacaktık, ülkece kazanacaktık. Ben bunu bir kayıp olarak görmüyorum İstanbul ilk defa finale kalmıştır bu da büyük bir başarıdır. Tokyo’yu kutluyorum Japonlar sevindi ama İstanbul kazansaydı bugün kutlamalar Saraybosna’da, Şam’da Musul’da Kerkük’te Bakü’de, Taşkent’te de dünyanın dört bir yanında gerçekleşecekti. Ben diyorum ki İstanbul kaybetmedi olimpiyat ruhu büyük bir fırsatı kaybetti. Olimpiyat komitesi üyeleri bu ders yılının başında maalesef sınıfta kaldı. Ama bir sonraki kararlarında sınıfı geçme şansına bakacağız”


BAKAN BAĞIŞ MUTFAKTA


Türkiye’nin ilk “Yaşam Becerileri Merkezi”ni açarak eğitime farklı bir boyut getiren okuldaki “Mutfak Sanatları Atölyesi”ni ziyaret eden Bakan Bağış, çocuklarla birlikte kek yaptı. Yurt dışında eğitim görürken yemek yaptığını söyleyen Bakan Bağış,  daha sonra çocukların hazırladığı Avrupa Birliği ve Türkiye bayrakları şeklindeki pastayı keserek göreve yeni başlayan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a ikram etti. Açılış programı çocuklarla birlikte yapılan kurdele kesiminin ardından son buldu.


DOĞA VE TEKNOLOJİ BİR ARADA


Yeşillikler içinde yükselen Çınar Koleji Çekmeköy Kampüsü, ileri teknolojiyle donatılan derslikleriyle doğa ve teknolojiyi buluşturarak öğrencilerine farklı bir dünyanın kapılarını açıyor.  Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseyi içinde barındıran kampüste Türkiye’nin ilk ve tek tablet eğitimi veriliyor. Sınıf içi her türlü görsel çalışmayı mümkün kılan çoklu ortam özelliği, kablosuz internet erişimi, projeksiyon, akıllı tahta, ses sistemi gibi teknolojik donanımlara sahip sınıfların yanı sıra fizik, kimya, biyoloji laboratuarlarında yapılan uygulamalı eğitimler ön plana çıkıyor.


YAŞA BECERİLERİ MERKEZİ


Türkiye’nin ilk yaşam becerileri merkezini açan okulda Mutfak sanatları, Masalevi, Hayal Atölyesi gibi 12 farklı atölyede, “yaparak ve yaşayarak” çocukların yetenekli olduğu konulara yönlendirilmesi hedefleniyor.


where can i buy abortion pills abortion pill buy abortion pill online
buy abortion pill go online purchase abortion pill
drug prescription card prescription drug discount cards coupons for prescription drugs
cordarone kontrol cordarone instruks cordarone bolus
sildenafil cena deploymentshare.com sildenafil citrat nuspojave
abortion pill rights medication abortion pill low cost abortion pill
abortions facts side effects of abortion pill for abortion pill
feldene ampolla corladjunin.org.pe feldene gel

Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.