Öne Çıkanlar kaza karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli

Bu haber kez okundu.

Devrilen çınarın altında kaldı, ailesi ilgisizliğe isyan etti

Beyoğlu’nda bir lisede, Rehberlik ve Danışmanlık Öğretmeni olarak görev yapan Abdullah Beyazıt, 30 Haziran’da Kadıköy’de dehşeti yaşadı. Adana’dan gelen misafirleri ile buluşan Beyazıt, arkadaşlarını bir kafeye götürdü. Uzun zamanlı görüşmeyen 3 arkadaş, 100 yıllık çınar ağacı altındaki kafede, sohbet etti. Arkadaşların, neşeli hali büyük bir gürültü ile devrilen çınar ağacı sebebiyle son buldu.

İTFAİYE KURTARDI

Abdullah Öğretmen’in bacakları o ağacın altında kaldı. Olayda kişi daha yaralandı. Çevredekiler, koşarak Abdullah Beyazıt’ı kurtarmaya çalıştı. Fakat onlarca kişi tonlarca ağırlığındaki ağacın gönderin yerinden oynatamadı. Kısa süre sonra, olay yerine ulaşan itfaiyeciler, ağacı kaldırarak Beyazıt’ı ambulansa taşıdı.

DOKTORLAR ‘BACAĞI KESİLECEK’ DEDİ

Abdullah Beyazıt, Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldü. Sol bacağının durumunun çok kötü olduğu belirlendi. Çevredeki hastanelerden, mikrocerrahi ve ortopedi uzmanları çağrıldı. Uzman doktorlar bacağın kesilmesine karar verdi. Beyazıt’ın ailesi, bir araştırma yapmak istediklerini söyleyerek 1 gün süre istedi. Bunun üzerine kanama durduruldu. Ameliyat bir gün sonradan ertelendi. Aile bu sürede bir çok doktordan yardım istedi. Ancak sonucu hep aynıydı.

KADERİNE RAZI OLDU

Ertesi gün doktorlar yeniden inceleme yaptı. Bacağın hemen kesilmesi gerektiği belirtildi. Yaralı öğretmen, kaderine razı oldu. İşleme onay verdiği sırada, Beyazıt’ı Kadıköy’de görevli zabıta amiri ziyaret etti. Geçmiş olsun diledi. Durumu öğrenince, Türkiye’de önemli mikrocerrahi uzmanlarından birinin isimini verdi. “Ona da sorun” tavsiyesinde bulundu.

ZİYARET UMUT OLDU

Beyazıt ve ailesi bu tavsiye üzerine umutlandı. Ünlü profesör telefonla görüşüldü. Bir şey söylemek için hastayı görmeliyim diyen mikrocerrahi uzmanının talebine, doktorlar karşı çıktı. Devreye hastane yönetimindeki tanıdıklar sokulunca onay alındı. Ünlü doktor, hastaneye giderek Abdullah Beyazıt’ın bacağını inceledi.

cinarin-altinda-kalmisti-1

ZOR İHTİMAL

Ünlü cerrah, ayağın tedavisinin zor olduğunu dile getirdi. Ayak tabanındaki, bir damarın kurtulmuş olma ihtimalinin tek umut olduğunu belirterek ” Genç adam, tek umudumuz ayağındaki, damarı bulabilmek. Sağlıklı ise, o damarı dikeni, daha sonra ikinci bir ameliyatla bilekteki kemik kırıklarını temizlerim. Ardından üçüncü bir ameliyatla bacağını uzatırım. Ancak başarısız olma ihtimali de var. Buna da sen karar vermelisin” dedi.

YARDIM TOPLANDI

Abdullah Beyazıt’ın ailesini, 100 bin liraya mal olacak ve 1 yılda tamamlanacak tedavisinin süresini kabul etti. Ancak, ailenin, ünlü cerraha 80 bin lira vermesi gerekiyordu. İstenen paranın sadece 40 bin lirası denkleştirilebilmişti. Ne belediyeden ne de kazanın yaşandığı kafe sahiplerinin hiç bir destek gelmedi. Yardıma Beyazıt’ın meslektaşları yetişti. Beyoğlu Kaymakamlığı’nın onayıyla bir kampanya düzenlendi. Eksik olan 40 bin lira tamamlandı.

MÜJDELİ HABER

Bu sırada, ünlü mikrocerrahi profesörü ilk ameliyatını yaptı. Ameliyattan çıkan cerrah, Beyazıt’ın yakınlarına müjdeli haberi verdi. O damar bulunmuş ve dikilmişti. Ameliyat çok başarılı geçmişti. Abdullah Beyazıt’ın ayağının kesilmesine gerek kalmamıştı. Beyazıt, bu ameliyattan günlerde sonra bir ameliyat daha geçirdi. Bacağından alınan deri parçası bileğine dikilmişti. Kırık kemikler temizlendi. Ancak Beyazıt’ın bacağı kısalmış oldu.

cinarin-altinda-kalmisti-2

BİRER MİLİM UZAYACAK

Ziyaretine gelen öğrencileri ile teselli bulan Abdullah Beyazıt, bacağının uzatılması için üçüncü bir ameliyat olacak. O ameliyatla takılacak metal bir vida sistemi ile lisede öğretmenin bacağı her gün 1 milimetre uzayacak. Fakat, Beyazıt’ın ayak bileği hareket kabiliyetini tekrar kazanamayacak.

AİLE TEPKİLİ

Tedavi süreci en az 1 yıl sürecek. Abdullah Beyazıt, bacağı kurtulacağı için sevinirken, öğretmenin yakınları, yaşanan bu sürece isyan ediyor. Aile “Nasıl olur da, yüz yıllık bir ağaç durup dururken devrilir? Hiç mi kontrol yapılmaz, bakılmaz. Çınarın altı diye kafe yapanlar ağacı nasıl kontrol etmez” diyor. Yaşanan, süreçte yetkililerin ve kafe sahiplerinin ilgisizliği de aileyi isyan ettiriyor. Beyazıt’ın yakınları, olayla ilgili haberlerde “iki kişi hafif yaralandı” ifadesinden rahatsız olduklarını belirterek, sorumluların kendilerini kurtarmak için yanıltıcı bilgi vermiş olabileceğini değerlendiriyor.

KAYNAK: SÖZCÜ

Anahtar Kelimeler:
Kadıköy
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.