Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Haluk Ulusoy: Kocaeli Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Meteoroloji'den İstanbul için dolu uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul için dolu uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin bugün Orta Akdeniz ve Balkanlar'dan gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceğini duyurdu. Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman ise süper fırtına olarak nitelendirilen sistemin İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışına neden olabileceğini söyleyerek, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yağışların Trakya'da, çarşamba günü ise Marmara’nın batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi. Yağışlı sistemin hafta sonuna kadar (Trakya ve Marmara Bölgesinde) etkili olmaya devam etmesinin beklendiği açıklandı.

Açıklamada ayrıca, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağı tahmin edildiğinden, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'u etkisi altına alacak yağışların saat 12:00'da başlaması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU UYARISI

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Abdullah Kahraman ise İstanbulluları uyararak  yüksek nem ve düşey sıcaklık profilinin Marmara genelinde gök gürültünü fırtınalara neden olabileceğini söyledi.

SÜPER HÜCRELİ FIRTINA OLUŞUMU

Süper hücreli fırtına olasılığının ihtimal dahilinde olduğunu ve bunun da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ceviz büyüklüğünde dolu yağışına neden olabileceğini söyleyen Kahraman, hortum ihtimalinin ise zayıf olduğunu kaydetti.

ŞEN: KORKULACAK DURUM YOK

Orhan Şen ise Kahraman'ın aksine korkulacak bir durum olmadığını, İstanbul'da yağışlar olabileceğini ancak dolu yağışının fındık büyüklüğünde olacağını söyledi. İşte Şen'in twitter paylaşımları;

GEÇEN YIL BÜYÜK HASARA NEDEN OLMUŞTU

İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışı nedeniyle megakentte trafik durma noktasına gelmiş, binlerce araçta ve binalarda ciddi hasarlar oluşmuş, hava trafiğinde de aksamalar meydana gelmişti.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.