Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi çekmeköyde microblading 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı elektrik

Bu haber kez okundu.

Jeoloji Mühendisleri atama bekliyor

Merhaba

Emel Çokgören ben KPSS sınavından yüksek puan almama rağmen  yıllardır  herhangi bir kamu kurumuna atanamayan  15000 işşiz jeoloji mühendisinden biriyim. Jeoloji mühendisleri başta belediyeler olmak üzere TPAO, DSİ, KARAYOLLARI, İLLER BANKASI,,AFAD, İL ÖZEL İDARE, BOTAŞ, ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş, TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ, ETİMADEN, MİGEM, MTA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAK., ENERJİ BAKANLINLIĞI, ORMAN BAK., gibi daha bir çok kurum ve kuruluşta görev yapmaktadır. Bbu kadar geniş bir çalışma alanına sahip olmasına ataması yapılmamaktadır çünkü kamuya jeoloji mühendisi alınmamaktadır.

Halbuki JEOLOJİ Mühendisleri zemin etütlerinden, baraj insaatlarına,madenlerin araştırılmasından deprem, sel, göçük vs doğal afetlerin önlenmesine kadar daha birçok alanda hayati görevleri olan taşıyan bir meslek grubudur ve her kurumda olması sart ve zorunlu olan en önemli mühendislerdendir. Çünkü Jeoloji mühendisinin varlığı insan hayatının korunması ve doğal afetlerin önlenmesi açısında elzemdir. Soma ve Ermenek teki faciaların, 17 Agustos Düzce Gölcük ve Van depremlerinde, sel ve taşkınlarda hayatını kaybeden insanların olması Jeoloji mühendislerine gerekli kıymetin verilmemesindendir.  

Kısaca özetledim çünkü kamuda Jeoloji mühendislerinin varlığı çok önemlidir. Ancak KPSS sınavında çok yüksek puanlar (85 ve üstü) almamıza rağmen atanamıyoruz çünkü jeoloji mühendislerine kadro verilmiyor. 2 yılda 150 Jeoloji Mühendisi bile atanamıyor. Ancak Diğer branşlardan çok alım yapılıyor (insaat, ziraat, gıda ) özellikle ziraat mühendislerine her seferinde 5000 li kadrolar açılarak 50-60 lı puanlarla atanmalarını üzülerek izliyoruz. Ki Jeoloji Mühendisleri 5000 li kadroları çoktan haketti.  Şimdi size soruyorum. Bizim gibi doğal afetlerin ve depremlerin çok olduğu bir ülkede kamuya en çok Jeoloji Mühendisi alınması gerekmez mi? Sizden ricam bizim sesimizi basında duyurmanızdır.

Lütfen Jeoloji Mühendislerinin İsyanını Basına taşıyın.. Çünkü kamuda jeoloji mühendisinin istihdamının artması halkın can güvenliğinin korunması anlamına gelir. Taleplerimizi gazetenizde dillendirirseniz çok mutlu oluruz.

Şimdiden teşekkürler...

how to order the abortion pill online order abortion pill
cytotec abortion abortion pills online
adult anal sex stories adult japanese love stories
walgreens online coupon codes rite aid online coupons
can i take lodine with ibuprofen can i take lodine with ibuprofen
cialis cpr cialis cpr
reglan amp reglan ampula
lasix nome generico lasix nome generico
duphaston i ovulacija duphaston tablete
abortions facts definition of abortion pill
flagyl vademecum flagyl 500 mg
vermox cena vermox alkohol
abortion pill ru486 abortion facts pro life

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.