Olay 18 Ekim Pazartesi günü Çekmeköy Tapu dairesinde daire satışı yaptıktan sonra takip ile başladı. Daire satıcısı Müteahhit firma yetkilisi 101.000 TL nakit parayı alarak arabasına binerek diğer miktarı daire alıcısının kredi kullandığı Ihlamurkuyu Mahallesinde bir bankaya gitmek için Çekmeköy’den yola çıktılar.

HIRSIZLAR ÇEKMEKÖY TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE TAKİBE BAŞLADI

Hırsızlar tarafından daire satışı dâhil satış olayının her bir aşaması takip edildiğinin farkında olmayan Müteahhit ve daire satışında gayrimenkul danışmanlığı yapan Emlak firması kredi çekilen miktarı almak için Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesinde bulunan ana cadde üzerinde faaliyet gösteren bankanın önüne geldiler. Araçlarını park edip içeri girdikten sonra arabada bulunan paralar ise hırsızlar tarafından aracın camı kırılarak alınıp kayıplara karışıldı.

ÇEKMEKÖY TAPU İÇERİSİNDE DÜZEN TAMAM AMA DIŞARIDA İŞ BAŞKA

Çekmeköy Tapu Müdürlüğünde kısa süre önce göreve başlayan tapu müdürü Duygu Balkan tarafından kurulan düzen her kesimin beğenisini kazanıyor. Bir banka sisteminde sıra numarası, danışman ve elektronik kapı aracılığı ile her önüne gelen elini kolunu sallayarak içeri giremiyor. En azından benim adamım  senin adamın olayı ortadan kalkmış oldu bu sistem İle. . Peki dışarıda durumlar nasıl işte oda Çekmeköy’ü yönetenlerin bir an önce çözüm üretmesi gereken bir durum.

ÇEKMEKÖY TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE NEDEN BİR BAKA GİŞESİ YOK?

Çekmeköy’de bu tarz olayları görmek mümkün. Mesela daire satışı yapılır iken daire satıcısı ve alıcısında bir güven ortamı olması gerek. Ama hiç kimse iş paraya gelince haklı olarak bir birini tanımıyor. Çünkü daire satıcısı parasını daire satışı öncesinde almak istiyor. Diğer taraf alıcı ise önce tapuyu alıp para ödemek istiyor. Sonrada bir çanta dolusu para ile tapu dairesine gelindiğinde bu tarz olaylar ilse kaçınılmaz oluyor. Peki neden bir Ziraat Bankakası, Halkbank yada özel banka gişesi Çekmeköy tapu müdürlüğünde yok. Olmuş olsa bu tarz olaylarında önüne geçilmiş olunacak. Olan yine vatandaşa oluyor.

MİLYONLARIN BİR GÜNDE TUR ATTIĞI TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE POLİS NEDEN YOK ?

İşte bu soruda cevap arıyor. Milyarlar, milyonlar Çekmeköy Tapu müdürlüğünde bir günde kaç tur atıyor. Nakit paralar, banka bloke çekleri vb. her şey yani Çekmeköy’ün para ile atan kalbi Çekmeköy Tapu müdürlüğünde atıyor. Bu tar olayları görmek mümkün. Çünkü Çekmeköy tapu müdürlüğü dışında önünde hırsızlar, dolandırıcılar cirit atıyor. Bu gün kimi ağımıza düşür sekte canlarını yaksak diye.

AĞZINDA SAKIZ TAPU MEMURU SORUYOR PARANIZI ALDINIZ MI Dİ YE ? YA SAHTE İSE

Kamera önünde kanunen de olsa kural gereği imzalar atılır iken tapu memuru geliyor. O gün psikolojisi iyi ise gülümseyerek değil ise ağzında bir sakız azarlar gibi ; şu ada, parseli, şu kişiye satıyorsun. Paranı aldın mı?. Daire satıcı ; parayı deste deste saydık tamam gibi.. Tapu memuru ; olmaz aldık demen lazım. Yoksa satışı yapmam. Bu sefer yan tarafta duran dairenin ortağı daire alıcısı müdahale ediyor. Tamamdır işlemimiz. Memur ; beyefendi siz kimsiniz çıkın dışarı vb… bir sürü gereksiz dialoklar. Burada önemli olan şu.  Bu adam bir poşet dolusu parayı alıyor. Sayıyor tamam. Her şey. Tapu satışı için imzayı da atıyor. Memur için önemli olan o sözü duymak. Evet aldım. Tamamda adam sahte para almadığını nereden bilecek. Bazı zamanlarda orada sayım yapılıyor o an için tamam ama sonrasında eksik çıkıyor. Sonrada herkes zan altında.

ÇEKMEKÖY VE İSTANBUL MÜTEAHİT DERNEKLERİ SEÇİMLERE DAHA ÇOK VAR BİRAZ YATIN

Seçim zamanı hepsi yarış içerisinde iktidar partisinden meclis üyesi olmak için. Seçim zamanı toplanma kampı. O zamana kadar yatın. Sesiniz çıkmasın. İşte bakın Müteahhit meslektaşınız hırsızlar tarafından çarpıldı. Çekmeköy’de imarlar durdu. Birinizin sesi çıkmıyor. Ama seçim zamanı geldiğinde önünüzde ise kimse duramıyor. Gerçi iktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi partilerde bu vatandaşlara sormuyorlar. Sen beş yıl ne yaptın. Kaç çocuğa burs verdin, kaç zenginin değil garibanın düğününe gittin, kaç hasta, kaç mağdur vatandaşa el uzattın diye.

ÇÖZÜM BELLİ LÜTFEN ÇEKMEKÖYÜN YÖNETİCİLERİ ALLAH RIZASI İÇİN YAPIN BU İŞİ

Emlak firma sahibi Halil Öztürk’ün de isyan ettiği gibi. Çözüm belli. Tapu müdürlüğüne sivil ekip. Ve bir banka gişesi. Kimse para getirip götürmesin. Herkes işlemini yapınca parayı sayarak hesabına yatırsın. Kimsede mağdur olmasın.

BU HIRSIZLIK OLAYI İÇİN EMNİYET GÜÇLERİ İŞİN PEŞİNDE

Takip eden aracın görüntüleri kamerada.. Olay ise Emniyet güçleri tarafından araştırılıyor. Kamera sistemleri Mobese kameraları hepsi mercek altında.  

 

amoxicillin endikasyonlar amoxicillin antibiyotik fiyat
abortions facts for abortion pill
types of abortion pill how much does abortion pill cost
flagyl vademecum flagyl 500 mg
cialis coupon 2015 discount coupons for cialis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.