Öne Çıkanlar çekmeköy de hırsızlık Ümraniye Firma Rehberi Şehidi Çekmeköy CHPnin güçlü aday adayı Seyfettin Yıldırım adaylık müracaatını yaptı Çekmeköy de G5 selülit masajı

Bu haber kez okundu.

Son Dakika Haberi! Hakkari Şemdinli'de çatışma: 8 askerimiz şehit

Son dakika haberlere göre, bu sabaha karşı Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, biri ağır 2 asker yaralandı. Çatışmada 5 terörist de öldürüldü. Bölgede helikopter desteğinde kapsamlı operasyona başlandı. Bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Hakkari kırsalı, Tunceli ve Şırnak'taki operasyonlarda 31 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ERDOĞAN: ŞEHİDİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "8 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristlerden 17'si Hakkari, 5'i Tunceli olmak üzere etkisiz hale getirildi. Çatışmalar aynı şiddetle devam ediyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu teröristleri tüketinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu ülkede terörün egemen olmadığını bu zihniyetlere göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli'deki çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.'

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Twitter'dan açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kuzey Irak'tan Türkiye’ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada şehitler verdik. Milletimizin başı sağolsun! Ülkemizin huzuruna göz diken en son teröristi temizleyene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Terörün kökünü kazıyacağız!" dedi.

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

TSK, çatışmanın Hakkari/Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde sınırın sıfır noktasında terör örgütü mensuplarının saldırı girişimi esnasında yaşandığını duyurdu.

ŞEHİT KORUCULARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu Köyü'nde defnedileceği belirtildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Çatışmada şehit olan asker ve korucuların isimleri şöyle:
Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta)
Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa)
Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay)
Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)
Piyade Er Erhan Karaca (Samsun)
Korucu Osman Yeşil
Korucu Alaattin Tekin

ŞEHİT KORUCULARIN YAKINLARI ÇATIŞMA BÖLGESİNE AKIN ETTİ

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehit korucuların yakınları çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti. Şehit yakınlarının bölgedeki sessiz bekleyişleri sürüyor. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu Köyü'nde defnedileceği belirtildi.

TUNCELİ'DE DE ÇATIŞMA ÇIKTI

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ise 3 terörist ölü ele geçirildi.

Anahtar Kelimeler:
şehitHakkari
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.