Öne Çıkanlar çekmeköy Sancaktepe kahve makinesi Ümraniye tiyatro

Bu haber kez okundu.

Sinema Akademisi'nde İlk Ders Zili Çaldı

Sanata yeteneği olan her yaştan insanın sanatsal faaliyetler içerisinde yer alabilmesini ve profesyonelliğe giden yolda donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen  Çekmeköy Belediyesi Sinema Akademisi projesinde ilk dersler başladı. Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen akademinin açılış törenine İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, ünlü oyuncular Burak Hakkı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Erdem Baş, Barış Başar, Damla Kaya, Onur Buldu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

15 ile 81 yaş arası vatandaşların eğitim için başvurduğu, genel sanat yönetmenliğini Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Burak Hakkı’nın üstlendiği akademide; öğrencilere oyunculuk, yönetmenlik, senaryo, yapım ve teknik bölümler alanında eğitim alma imkanı sağlanacak. Sinema akademisinin ilk dersini ise ünlü oyuncular Burak Hakkı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Erdem Baş, Barış Başar, Damla Kaya verdi.

Sinema  toplumumuz için çok önemli


Yetenekli insanlara imkan verilmesi gerektiğini ve kendilerinin de başarılı gençlere yol açmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sinema toplumumuz için çok önemli bir şey. Sizleri televizyonlarda, farklı dizilerde, karakterlerde izlediğimiz zaman bu genç kardeşimde bizlerin de az çok emeği vardır diye sizlerle gurur duyacağız, bu gururu bizlere yaşatın gençler. Onun için sizlerde inşallah gelecekte ülkemizin çok değerli yapımcı, sanatçı, tiyatrocu gibi her anlamda güzel yerlerde olacak gençlerisiniz.  Bu akademinin kurulmasında, böylesi güzel ve yetenkli bir ekibin bir araya gelmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, Akademimizin hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü ve belediye başkan yardımcısı Şahmettin Yüksel " Belediyemizin kültür-sanat alanında hayata geçirdiği Sinema Akademisi, kültür ve medeniyetimizi inşa eden değerlerin merkeze alındığı bir anlayışla hazırlandı. En büyük arzumuz, siz değerli katılımcılarımızın burada aldığınız oyunculuk, yönetmenlik, senaryo eğitimi ve kazandığınız teknik donanımla sinema sanatına adım atmanızdır. Bizler bu noktada hiçbir özveriden kaçınmayarak az önce kendileriyle tanıştığınız sanatçılar dışında her hafta sinema sektöründe yetkin bir isimle de sizleri buluşturma sözü veriyoruz. Sizlerden ricamız akademiyi aksatmadan devam ederek, buraya sizler için gelen sanatçılarımızın bilgi, birikim ve tecrübelerinden maksimum düzeyde istifade etmenizdir, ” dedi.

Program sonunda Başkan Poyraz, sinema akademesini yönetecek olan Burak Hakkı ve konuk oyuncu  Bahadır Yenişehirlioğlu'na hediye takdim etti.

Sinema Akademisi’nde her hafta ünlü bir ismi derslere konuk olacak


Ünlü isimler, sinemada okumanın, yeniliklere açık olmanın ve çalışmanın önemine dikkat çekti. Kendini yeterli görmenin insanın gelişimini engellediğini ifade eden oyuncular, sanatçı olma yolunda gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Sanat akademisine 500’e yakın öğrenci kayıt yaptırırken Mayıs ayına kadar devam edecek dersler, her Cumartesi ve Pazar sabah saat 10.30-12.30 arasında yapılacak. Her yaştan insanın eğitim için başvurduğu akademiye sanat eğitimi almak için başvuran 81 yaşındaki bir vatandaş da dikkat çekti. Akademide her hafta sinema dünyasının ünlü bir ismi konuk eğitmen olarak öğrencilerle buluşarak akademide geleceğin sanatçıları yetiştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.