Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı çekmeköyde microblading elektrik

Bu haber kez okundu.

Nişantepe Anaokulu öğrencilerinin eTwinnig Projesi “Happy Family Game”

“Happy Family Game”  projesi; Türkiye’den Ergüzel Çiçek ve İtalya’dan; Antonella De Marco’nun kuruculuğuyla; Türkiye’den 6, İtalya’dan 4, Bulgaristan’dan 1, Azerbaycan’dan 2, Estonya’dan 1, Romanya’dan 3, Slovakya’dan 1, Arnavutluk’tan 1 olmak üzere 8 ülke ve 19 okulun katılımıyla yürütüldü.

Çekmeköy’de Nişantepe Anaokulu’ndan Aylin ve Nesime öğretmen ve öğrencileri yürüttü. İçinde bulunduğumuz Covid 19 salgınını düşündüğümüzde bu projenin oyunlarla mutlu çocuklar ve mutlu aileleri getirmesini umarak projeye başladıklarını belirten Nişantepe Anaokulu öğretmeni Aylin Hanım,  “Yetişkinler tarafından oyun; eğlence olarak görülse de çocuklar için oyun oynamak; bir iş ve meslektir.Çocuklar oyuna önem verir, oyuna odaklanır ve oynarken öğrenirler. Oyunun terapötik bir değeri vardır.Ebeveynlerin çocukları ile oynadığı oyunlar, onlar için çok değerli olabilir ve ebeveynleri tarafından gerçekten önemsendiklerini hissetmelerine yardımcı olabilir. Bir çok araştırma, çocukların duygusal, sosyal, fiziksel ve bilişsel gelişimleri ile ebeveynlerinin oynadığı oyunlar arasında bir çok olumlu ilişki ve iyileştirici güç olduğunu göstermektedir. Öncelikle tüm ortakların oyun eklemesi yaptığı bir oyun arşivi hazırlandı. Ve bu arşivdeki oyunlar, katılımcı ülkelerin çocuk ve ebeveynleri tarafından oylanarak, oynanılacak oyunlar seçildi. Seçilen oyunlar düzenli aralıklarla eş zamanlı olarak tüm ülkelerde oynandı ve videolar paylaşıldı.”Happy Family Game” projesiyle çocuklar; Aileleri ile mutlu vakit geçirdikleri, kendi yeteneklerinin farkına vardılar, fazla enerjilerinden kurtulup mutlu oldular, yaratıcılıkları gelişti, problem çözme becerileri gelişti, yeni kavramlar öğrendiler (az ya da çok, büyük ya da küçük), kurallara uymayı, işbirliği yapmayı ve paylaşmayı öğrendiler, sosyal olarak geliştiler, denge, el becerisi ve kas, ince ve kaba motor becerileri geliştirdiler” dedi.

Proje sonunda yabancı ülkelerle ortak oyun kitabı oluşturuldu. Pandemi sürecinde “Happy Family Game” projesiyle mutlu aile, mutlu çocuk görmek herkese pozitif enerji verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.