Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi çekmeköy 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı çekmeköyde microblading

Bu haber kez okundu.

Muhtarlık adaylığından çekilen Ayşe Güneş siyaset mi yapacak ?

Merkez Mahallesi Muhtarı Ayşe Güneş'in sosyal medya hesabından duyurduğu açıklamada 10 yıllık çalışmalarını yazdı. Ayşe Güneş'in açıklaması şöyle ; Değerli mahalle sakinlerim, bugüne kadar vermiş olduğunuz destek için çok teşekkür ediyor, muhtarlık adaylığından çekildiğimi duyuruyorum. Mahallemizdeki muhtar adayı arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi. Çekmeköy'ün sevilen ve çalışkan muhtarlarından olan Ayşe Güneş 29 maddeden oluşan faaliyetlerini sıraladı. 

SON 5 YILLIK MUHTARLIK FAALİYETLERİMİZ;

1.Başta azalarım olmak üzere gönüllü mahalle sakinlerimden mahalle meclisimizi oluşturduk. mahallenin her sokağından haberdar olmak birlikte mahallemizin sorunlarını daha kolay çözüme ulaştırmak için her ayın 20 sinde muhtarlıkta düzenli toplanıp mahallemizdeki tüm sorun ve çözüm bekleyen ziyaret edilmesi gerekli olan konuları konuşup bir sonraki ayın çalışmasını planlıyoruz.
2.Çevremizde tespitini yaptığımız ihtiyaçlı ailelerin acil neye ihtiyaçları var ise onların giderilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. o ailemizi gerekli yerlere yönlendiriyor Takiplerini yapıyoruz.
3. Muhtarlıkta ikinci el kitap giyim ev eşyası köşesi oluşturduk ihtiyacı olmayanların getirdiği eşyaları ihtiyacı olanlar alıyor.bu şekilde mahalle sakinlerimize katkıda bulunuyoruz.
4.Yoksulluğu azaltmak amaçlı mahallemizde çalışmak isteyenlere mahallemizde bulunan sitelere ve esnaflara bizzat gidip mahallemizden eleman almalarını bu şekilde yardıma muhtaç kişilerin azalacağını söyledik onlar da ev temizliği çocuk bakımı vs işçi ihtiyaçların muhtarlıktaki iş arayanlar sepetinden gelip alıyorlar bu çalışmamız sayesinde mahallemizin nüfusu 11 bin iken 335 yardıma muhtaç ailemiz vardı şu anda mahallemizin nüfusu 30 bine ulaştı yardıma muhtaç aile sayısı 250 
5.Mahallemizdeki engelli vatandaşlarımızın listesini yapıp engelliler merkezine ulaştırdık.Engelli vatandaşlarımızın sosyal haklarını öğrenmeleri için muhtarlıkta toplantı düzenledik yetkili kişiler tarafından bilgi sahibi olmalarını sağladık yeni gelen engelli vatandaşlarımızı da engelliler merkezine yönlendirdik. vatandaşımızın kayıtlarını yaptırdık.
6.Muhtarlıkta hem çevreye korumaya katkı amaçlı hem de engelli vatandaşlarımıza bir faydamız olması için kapak toplayıp kimin ihtiyacı varsa ona engelli arabası veriyoruz bu çalışmamız öyle duyuldu ki ilçe dışından da engelli arabası taleplerin alıyor onlara da araba veriyoruz. 
7. Yine çevreyi korumak amaçlı muhtarlıkta İlçe belediyesiyle işbirliği yapıp kızartma yağlarını, atık pilleri, kağıt atıklarını topluyoruz
8.Mahallemizde üniversiteye giden gençlerimize öncelikle Yetim ,Öksüz ve ihtiyaç sahibi olanlara burs temin ediyoruz gücümüz ölçüsünde.
9.Kadınlarımızın sağlığı toplumuzun sağlığı anlayışıyla kadın sağlığı taramalarında aktif olarak görev aldık. 
10.İl dışına yapılan yardım kampanyalarına elimizden geldiği ölçüde katkıda bulunuyoruz Artvin van Harran, Halep ,Turan Sancağı Türkiye derneği ile Türkmen dağına giyim eşyası kitap ev tekstili gıda desteği yaptık. 
11.Bayramlarda .ihtiyaçlı ,yetim ,öksüz çocuklarımıza bayramlık ihtiyaçlarını gideriyoruz. Gönüllü Ailelerimiz ve iyilik gruplarımız ile işbirliği yaparak 
12.Okullar açılınca formasını kırtasiye malzemesini alamayan çocuklarımıza alışveriş yapıyoruz yine gönüllü mahalle sakinlerimiz ile birlikte.
13. Beş yüz yıllık tarihi olan köyden mahalleye dönen merkez mahallesinin biz göreve gelene kadar ne bir sağlık ocağı ne de mahalle halkına hizmet verebileceğimiz muhtarlık binası yoktu ilgili kurumlara dilekçelerle müracaat edip mahallemize 2 tane sağlık ocağı ,muhtarlık binası PTT şubesi , 1 İlkokul ,2 Anaokulu ,1 Lise yapılmasını sağladık yeni inşaatı başlamış olan bir de devlete ait engelli çocuklarımız için okul yapımı devam ediyor. Ayrıca mahallemize yapılması için il milli eğitimden olurunu aldığımız meslek lisesi yapılacak (mahkemelerin bitmesini bekliyoruz ) Küçükkoru Camisinin depreme dayanıksız olduğunu ve yanındaki eski belediye binasının vatandaşın kullanımına uygun bir şekilde yılıp yenilenmesi için ilgili kurumlarla görüşmeler neticesinde hem bu Camimiz yenilendi hem de atıl durumda olan eski Belediye binası yenilenip halkımızın hizmetine açıldı ( buranın Yapımını üstlenen hayırseverimize teşekkür ediyoruz.)
14.Mahalle sakinlerimize Cenaze, Taziye ,Düğün ,hasta ,ziyaretleri yapıyoruz yetişebildiğimiz ölçüde 
15.Vatandaşlarımızdan gelen istek şikayet ve talepleri ilgili birimlere dilekçe ,mesaj şeklinde ulaştırıyoruz.gelen cevapları kendilerine dönüp bildiriyoruz.talep oldukça
16.Vahallemize gelen sığınmacı Suriyelileri tek tek ziyaret edip ne ile geçiniyorlar kaç kişiler kayıtlarını tuttuk. Güvenlik v.s bir çalışma olduğu zaman kendilerine ulaşmak kolay oluyor 50 Aile tespit ettik
17. İlçemizdeki Kaymakamlık ,Belediye ,Emniyet, Kent konseyi,Milli eğitim ,Orman işletmesi, Ayedaş, İski, Sivil toplum dernekleri,toplantılara katılıp mahalle sakinlerimin sıkıntılarını isteklerini ilgili birimlere ulaştırmaya devam ediyorum. talep oldukça 
18 Çocuğu bağımlı olan aileleri muhtarlıkta toplayıp il emniyetten gelen uzmanlarla benim çocuğum yapmaz deme bilgilendirme semineri ayrıca Kaymakamlığın düzenlediği uyuşturucuyla mücadelede toplantısı na vatandaşları davet edip katılım sağladık.
19. Kaymakamlığımızın organize etiği ve bizzat kaymakam beyinde katıldığı Şehit Ailesi ,Gazi, hasta ,yetim öksüz,yaşlı ,yoksul Aile ziyaretlerimiz düzenli olarak devam ediyor.her bayram ve sıra mahallemize geldikçe sürekli .
20.Yine Kaymakamlığımızın organize ettiği nezaret, huzurevi sosyal hizmetler ziyaretlerine katıldık.
21 .Zeytindalı harekatında sınırdaki savaşan askerlerimize moral amaçlı Anne eliyle yapılmış yiyecekler hazırlayıp sınıra gittik. (İstanbul muhtarlar Federasyon yönetimiyle birlikte) daha sonra Federasyon olarak oradaki ihtiyaçların giderilmesi için üç tır malzeme gönderildi bizde elimizden geldiği kadar destek olduk. Bu malzemelerin içinde annelerin ördüğü bereler mahallemizdeki ortaokul çocuklarının yazdığı mektuplar en özeliydi benim için .
22.Mahalle sakinlerimizden Ramazan da ve bayramda gelen adak kurban etler, market kartları fitre ve zekatlar. ihtiyaçlı ailelerimize birinci elden ulaşıyor.
23.Postacı zabıta ve maliyecilerin getirdiği vatandaşlarımıza ait tebligatları alıp kayıtlarını yapıyoruz 
24.İlçemizdeki tüm birimlerle vatsap gruplarından mahallelimizin taleplerini hızlıca iletip sonuç alıyor talep eden vatandaşa gelen cevapları geri dönüşünü sağlıyoruz.(talep oldukça) 
25. Okullara gönderilmeyen çocukların ailelerini ziyaret edip okula neden gitmediklerini milli eğitim yetkilileriyle paylaşıyoruz.
26. Mahallemizdeki anlık aile sorunları yaşayan özellikle aile için sıkıntılar yaşayan boşanma durumuna gelmiş mahalle sakinlerimiz ile özel görüşmeler yaparak bu duruma çözüm arıyor bir çok ailemizin bu şekilde boşanmaktan vazgeçtiğini gördük 
Bağımlılıkla mücadele amaçlı her ay mahallemizde cami imamlarımız okul müdürlerimizle emniyet görevlilerimizle Zabıtamızla birlikte toplantı yapıp risk grubundaki çocuklarımızın korunması ve bize müracaat eden bağımlı çocuklarımızın tedavi ye yönlendirip sonrasında topluma kazandırılması için çalışmalar başlattık.
27. 3616 parseldeki meslek lisesi yerimizin inşaatının başlamasını beklerken buraya mirasçı olduğunu iddia eden bir grup mahkeme açmış 17. Duruşmada tesadüfen öğrendik mahkemeyi burada yaşayan halkı da haberdar edip mahkemelere topluca katılıp hem meslek lisesi yerimiz korumak hem de yıllardır burada yaşayan halkın mağduriyetinin giderilmesi için mahkemelerin doğru kararı vermesini bekliyoruz.
28 Mahallemizde iptal edilen son durağın Numan caddesine yapılması için başvuruda bulunduk karar onaylandı son durağın yapılmasını bekliyoruz 
29.Kentsel dönüşüm sebebiyle mahallemizde trafolar yetersizdi sürekli elektrik kesintileri oluyordu ilgili kurumlarla görüşerek mahallemize yetecek şekilde trafolar ilave edildi mahallemizde trafo sorunu kalmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.