Öne Çıkanlar Merhamet Ve Adalet Yarışması anneler günü Gazi Çekmeköy Ak Partide; Kılıçlar Çekiliyor mu? 2019 yerel seçimlerinde aday adayları kimler ? Çekmeköy Tapu Müdür gitti meydan ayakçılara kaldı

Bu haber kez okundu.

Eğitim vadisi Çekmeköy

AK Parti Çekmeköy Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz, eğitim, sağlık, kültür ve spor alanlarında yatırımların devam edeceğini ifade etti. Başkan Poyraz, “Çekmeköy ilçesi 2009 yılında dört beldenin birleşmesi ile kurulduğunda, Çekmeköy halkı kurucu belediye başkanlığı görevine bizi layık gördü. O günden bugüne 10 yıl geçti. Bu süreçte yapılacak yatırımlara her zaman Çekmeköylü hemşehrilerimle birlikte karar verdik” dedi.

Ahmet Poyraz, vatandaşlara doğumdan ölüme kadar her alanda destek olduklarını söyledi.

PLANLARIMIZ 100 YILLIK

Poyraz, “100 yıl sonrasını düşünerek planları yaptık. Ulaşım, eğitim, sağlık, yeşil alan, sosyal belediyecilik, kültür sanat ve spor gibi başlıklar altında yüzlerce yatırım yaptık. Yeni belediye olmamıza rağmen ilçemize metro hattı geldi. Biz bu projenin sözünü verdiğimizde yapamazlar diyen çok olmuştu. Birincisini yaptık şimdi bu hattı Sultanbeyli’ye kadar uzatacak yeni çalışmalar devam ediyor” dedi. Poyraz, “Bizim çalışmalarımızı incelerseniz, yeni doğan bebekten, 80 yaşındaki dedemize kadar herkese hizmet ettiğimizi görürsünüz” şeklinde konuştu.

60 BİN METREKARE ALANA MİLLET BAHÇESİ

Başkan Poyraz hayata geçirilecek yeni projeleri ise şöyle sıraladı: “Merkez Mahallesi’nde 60 bin metrekare alanda yapılacak millet bahçesi içerisinde millet kütüphanesi ve kıraathanesi de yer alacak. 480 araçlık kapalı otoparkın bulunacağı mekanda kadınlar lokali, kermes alanları, çocuklara açık kapalı oyun alanları, çocuk hobi salonları, gençlere teknoloji ve hobi merkezleri, güzel sanatlar eğitim salonları, aktivite meydanı ve saat kulesi yer alacak.

ENERJİ PROJELERİ GELİŞTİRİLECEK

Ömerli Mahallesindeki 50 bin metrekarelik bir alana Enerji Köy Bilim ve Kongre Merkezi’ni inşa edeceğiz. Milli enerji politikamız çerçevesinde geliştirilen projede, enerji konusunda dışa bağımlılığın en aza indirilmesi için yeni projeler bu merkezde üretilecek. Merkezin içinde ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak Anadolu Yakası’nın en büyük kongre merkezi de yer alacak. Enerji müzesinde öğrenciler bu alanı gezip dünyadaki bütün sürdürülebilir enerji ile ilgili uygulamaları görebilecekler. İçinde Haliç Kongre Merkezi gibi merkezi olacak.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem pelit 5 yıl önce

Eğitim vadisi Çekmeköy de toplam 58 tane devlet okulu varken 128 tane özel eğitim kurumu var bazı ilk ve ortaokullar 2 ki eğitim veriyor. Öğrenciler babalarından sonra eve gidiyor.ajsam 19 30 da ders bitiyor.

Avatar
Sertan OCAK 5 yıl önce

2014 teki projelerini süslenmiş boyamış yeni tepsi ile sunuyor. Helal olsun. Kongre merkezi otoparklar WiFi taşdelen meydan projesi gençlik ve engelli merkezleri Gölet projesi nerde başkan hayvan tabiat parkı. Kib.