Öne Çıkanlar anneler günü Merhamet Ve Adalet Yarışması Gazi Çekmeköy Ak Partide; Kılıçlar Çekiliyor mu? 2019 yerel seçimlerinde aday adayları kimler ? Çekmeköy Tapu Müdür gitti meydan ayakçılara kaldı

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy’de Kurban fiyatları geçen yıla göre değişmedi

Ordu, Kars, Erzurum gibi bir çok Anadolu’nun ücra köşelerinde zor şartlarda hayvanlarını yetiştirerek İstanbul’a getiren kurban satıcıları 2016 yılı kurban fiyatları ile 2017 yılı kurban fiyatları arasında bir değişiklik olmadığının altını çiziyorlar.

BU ÜLKEDE SADECE ZAM GÖRMEYEN KURBANLIK FİYATLARI

Ordu Mesudiye’den küçükbaş kurbanlıklarını getiren  Engin Atmaca, Kamil Ertekin, Yusuf Kahraman “2016 yılında 700-800 TL ortalamasını sattığımız Küçük baş kurban fiyatlarımızı bu yılda 700-800 fiyatlarımızla satıyoruz. Bu ülkede sadece zam göremeyen kurbanlık fiyatlarıdır. Mazot, şeker, gübre her bir şey zam gördü ama biz her yıl aynı fiyata kurban satmaktan artık yorulduk. Böyle giderse kurban getirmeninde bir anlamı yok” diyorlar.

Yine Erzurum'dan Büyükbaş Kurban getiren Barış Ağırbaş; "2016 yılında ortalama büyük baş kurban fiyatlarımız 7 bin ve 8 bin civarındaydı. yıl 2017 oldu fiyatlar yine aynı" diyerek çekmiş oldukları sıkıntılara göre karşılıklarını alamamanı ifade ediyorlar.. 

FIRSATÇILAR ARTIK ERKEN ALMAYA BAŞLADI

Her kurbanın 2 ve 3. Günlerinde kurbanlar kalınca fiyatlar düşsün diye bekleyen fırsatçıları hayvan satıcıları uyarıyor. Bu yıl bu iş böyle olmaz diyerek,2016 yılında da büyükbaş hayvanların söz yerinde ise kara borsaya düştüğünü hatırlatarak “Artık fırsatçılar mağdur olmamak için erkenden alıyor. Bizler büyük çile çekiyoruz bu anlamda fırsatçılık yapmak doğru değil. Adamın elinde 2 büyük baş hayvan kamış yarı fiyatına verirsen alalım diyen oluyor. Bu adam verse dahi bu işin helalliği olmaz” diyorlar.

ÇEKMEKÖY VE ÇEVRESİNDEKİ KURBAN ÇADIRLARI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamlayan Çekmeköy Belediyesi, Soğukpınar Mahallesi Gençlik Caddesi ve Kirazlıdere Mahallesi Şile Otobanı yanını hayvan satış yeri olarak belirledi.  

Ümraniye Belediyesi ise kurban satış noktası olarak Hekimbaşı Mahallesi Küçüksu Caddesi Ümraniye Spor Tesisi Yanı ve Necip Fazıl Mahallesi Hamza Yerlikaya Bulvarı Üzeri Şile Yokuşu Çıkışında bulunan Tır Garajını kurban satış noktası olarak belirledi.

BELEDİYENİN AÇIKLADIĞI KESİM YERLERİ

Çekmeköy Belediyesi kurban kesim yeri olarak ise Güngören Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Başaran Sokak, Ömerli Hisar Kuran Kursu, Ekşioğlu Mahallesi Şile Yolu Caddesi ve Ömerli Mahallesi Mine Sokak olarak belirledi.

Ne diyelim öyle ya da böyle bir Kurban bayramı coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Hepimizin temennisi her Kurban bayramı sonrasında aynı manzaralarla karşılaşmamak. Bir çok örneği hep birlikte görüyoruz. Parklarda kesilen kurbanlar, akıtılan kanlar ve daha sonrasında temizlenmeyen olduğu gibi bırakılan manzaraları gördüğümüzde her yıl aynı şeyi söylememek için toplum olarak dikkat edelim.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.