Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Haluk Ulusoy: Kocaeli hicabi çamlıca Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy’de bazı Zillet tapularında ne işler çevriliyor

SABAH'ın gündeme getirdiği 100 yıllık zilliyet hakkı davasında hukuki mücadele sürüyor. Çekmeköy'de 100 yıllık zilliyet hakkı bulunan Topuz ailesinin 110 dönümlük arazisinin üçte biri oranındaki 40 dönümlük alan zilliyet hakkı ve kök tapularıyla vatandaşlara satılmıştı. 

3 yıl önce Zilliyet hakkı bulunanların elinden yerleri uçtu gitti

Sabah Gazetesinden Mustafa Kaya’nın kaleme aldığı habere göre; Araziyi Topuz ailesinden alan 130 hane halkı, 40 dönümlük alanda Çekmeköy Merkez Mahallesi'ni oluşturdu. Fakat üç yıl önce 100 yıllık zilliyet hakkı bulunan 110 dönümlük arazi, haksız kazanç peşindeki bir grup tarafından ele geçirildi. 

Çekmeköy Merkez Mahallesinde 130 Hane halkı adalet bekliyor

130 hane halkı evlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Zilliyet tapusu ile aldıkları arazinin, yargı içindeki bir çete tarafından sahte evrak ve tapularla ellerinden alınmaya çalışıldığını belirten mahalleli 'Adalet istiyoruz' dedi.
 

Zilliyet Tapuları ile ilgili yetkililer ne yapıyor 

Bu kadar ulusal medyada haber olan ve Adalet İstiyoruz diyerek hakkını arayan vatandaşlar hakkını şimdilik aramaya başladı. Başka mağdurlar var mı ve yetkililer bu anlamda neler yapıyor Çekmeköy halkı ve kamuoyu yakından takip ediyor.

MHP haricinde Siyasiler Neden Suskun ?

Çekmeköy MHP ilçe başkanlığının haricinde 130 hane sahibinin sorunlarını dinleyen siyasiler şimdilik ortalarda görünmüyorlar. Çekmeköy CHP'nin beyaz güvercinleri havaya uçuran ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş ve Çekmeköy Ak Partinin ilçe başkanı Salih Kırıcı neden suskun diye Çekmeköy halkı soruyor....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.