Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Veteriner Clubvet

Yaşlılık döneminde bazı ilaçların düzenli kullanımı da söz konusu olabilir. Hekimin tavsiyesi ile bunlar uygulanabilmektedir. Yaşlılıkla gelen sorunları bazı ilaçların kullanımı ile kontrol altında tutmak mümkün olabilmektedir. Yaşlanan evcil dostların kaliteli bir hayatı devam ettirebilmeleri için Çekmeköy veteriner hizmetlerinde geriatri bölümüne ayrı bir yer verilmiştir.

Bu bölümde; yaşlı hayvanların sağlıklarının takibi ve gereken durumlarda müdahaleler yapılmaktadır. Yaşlı Hayvanlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Yaşlanmış evcil dostların, sahipleri tarafından dikkatle gözlemlenmeleri önemlidir. Herhangi bir sağlık sorununun ilk belirtilerini genellikle dikkatli sahipler fark eder. Herhangi bir sıra dışı durum fark edildiğinde; acil veteriner desteği alınmalıdır. Özellikle köpekler ve kediler acı eşikleri yüksek olduğundan belirtileri farklı biçimlerde verebilirler. Bu nedenle aşırı belirtiler beklenmeden hekime götürülmesi doğru olacaktır. Bir sağlık sorununun en tipi belirtileri; iştahsızlık, kusma, aşırı veya az su tüketimi, hareketsizlik ve davranış değişiklikleri olabilmektedir. Hafif bir belirti dahi olsa düzenli gidilen kliniğe başvurulmalıdır.

Yaşlı Hayvanlarda Beslenme Yaşlı evcil dostların beslenmelerine azami özen gösterilmesi şarttır. En doğru beslenme biçimi; yaşlı hayvanlar için üretilmiş olan profesyonel seri mamaların kullanılmasıdır. Bu mamalar; protein ve diğer içerikler açısından, yaşlı hayvanlara özel olarak hazırlanmıştır. Paketlerin üzerinde; günlük verilecek miktar da hayvanın kilosuna göre belirtilmiştir. Ölçekle birlikte bu mama ile besleme yapılabilir. Yaşlı pet sağlık konularında, en doğru tavsiyeleri yine evcil hayvanın hekimi verecektir. Bazı yaşlı evcil hayvanların kronik sağlık sorunları olabilir. Bu gibi durumlarda; sağlık sorununa yönelik bir yaşlı maması hekim tarafından önerilecektir. Çekmeköy petshop geniş yelpazede mama çeşitlerini satışa sunmuştur.
Bu haber http://www.ataturkhaber.com/'dan alınmıştır.

Kaynak: http://www.ataturkhaber.com/haber/2312/cekmekoy-veteriner-clubvet.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.