Öne Çıkanlar İlçe yöneticileri ve esnaf ziyaret edildi güvenlik Armutluda çilingir CHP Ümraniye İlçe Başkanlığından Basın Buluşması.. Çatalca

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy'de Yeni Kültür Merkezleri Yükselmeye Devam Ediyor

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz gelişen ve değişen Çekmeköy’e kalıcı eserler kazandırıyor. Artan nüfusa bağlı olarak gerçekleştirilen projelerde, Modern ve Model Çekmeköy vizyonuna uygun olarak dizayn edilen; Çekmeköy Alparslan Türkeş Kültür Merkezi, Hamidiye Kültür Merkezi ve Fatih Kültür Merkezi’nin çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor.Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ İlçemiz her geçen gün gelişiyor ve dışarıdan göç alıyor. Bizlerde ihtiyaçlara cevap verebilmek adına yeni ve modern binalar inşa ediyoruz. Bu merkezlerimiz tamamlandığında kültürel faaliyetlerin yanı sıra, alt katlarına inşa edilecek otoparklarla da ilçemiz sakinlerine hizmet edecek,” dedi.

Çekmeköy Alparslan Türkeş Kültür Merkezi

Doğa Park’ın girişine yapım çalışmaları devam eden Çekmeköy Alparslan Türkeş Kültür Merkezi, 11 bin m2 üzerine inşa ediliyor. Merkezin içerisinde; tiyatro salonu, konferans salonu, cep sineması ve sahneler yer alacak. Merkezin alt katları bölge halkının kullanımına sunulmak üzere otopark olarak tasarlandı.

Yeni Hamidiye Kültür Merkezi

Geçtiğimiz yıllarda genç, yaşlı birçok mahalle sakinin Belnet, eğitim ve hobi kursları için kullandığı Hamidiye Kültür Merkezi’nde yapım çalışmaları devam ediyor. Yapılacak bina ve yeşil alanın değerlendirileceği proje 13 bin m2 üzerine çalışıldı. Yeni tesiste; derslikler, konferans salonu ve sosyal alanlar bulunacak. Bölgenin trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurularak otopark ihtiyacına cevap verecek yeni Hamidiye Kültür Merkezi’nde 263 araçlık otopark da bulunacak. Kültür merkezi, çevresindeki yeşil alanın da düzenlenmesi ile birlikte daha kullanışlı bir sosyal tesis haline getirilecek.

Yeni Fatih Kültür Merkezi

Çamlık Mahallesi’nde bilgi evi olarak kullanılan eski bina yıkılarak yerine yeni bir kültür merkezi tesisi yapılacak. 3600 m2 toplam alana sahip olacak yeni tesiste; kütüphane, derslikler, atölyeler ve zemin altı otoparkı olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.