Öne Çıkanlar kaza karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy'de özel okul imarına çevrilen arsa artık "Halka ait oldu"

Çekmeköy belediyesine ait 465 Ada 1 Parselde bulunan Tapu Kadastro bilgilerinde 7.028.80 m2 alan bulunan arsa yeni planlarda plan değişikliği yapılarak ÖZEL OKUL İMARI olarak geçen aylarda değiştirilmişti. Çekmeköy Haber olarak birçok haber haber yatığımız ve büyük bir kamuoyu oluşturulan bahse konu yer ile ilgili açıklamalarında ise "Burası özel okul imarına çevrildi. İhtiyaç duyulur ise satılacak. Ama öyle bir şey şimdilik yok. Özel okul imarına çevrilmesi demek satılacağı anlamına gelmez" diyerek bir çok yetkili başta olmak üzere Çekmeköy belediye başkanı Ahmet Poyraz'da dâhil bu konuda açıklamalarda bulunmuşlardı.

2 AY SONRA ARSA İHALE YOLU İLE SATIŞA ÇIKMIŞTI

Özel okul imarına çevrildikten sonra bahse konu arsa her ne kadar yetkililer "Özel okul imarına çevrilmesi satılacağı anlamına gelmez" deselerde yaklaşık 2 ay sonra 20.032.080,00 TL fiyatla satılığa çıktı.. Okumuş Gayrimenkulün hiç parasına icradan aldığı yer misali kamuoyu karşısında alanın Hamidiye Mahallesinde bir çok okul ihtiyacı var iken ve devlet okullarında bir sınıfta 60 öğrenci okur iken böyle bir arsanın özel okul imarına çevrilerek satışa çıkmasının ne kadar doğru ve yanlış olduğunu herkes büyük bir sakinlik içerisinde düşünmesi gerekiyordu.

ÇEKMEKÖY HALKI YERİNE SAHİP ÇIKTI O ARSA ARTIK ÖZEL OKUL İMARI DEĞİL

Muhalefet yapan siyasi partiler göstermelik sözde tepkiler ortaya koymaya çalışsada bu anlamda ihaleye çıkarılmasının önüne geçemediler. Her yerde Çekmeköy CHP olarak çok çalışıyoruz demeçleri veren ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş elinde sesi çıkmayan kırık bir mikrofon ve 50-100 kişilik grup ile bir açıklama yapmakla yetindi. Çekmeköy'de olan sorunu İstanbul CHP Milletvekilleri aracılığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyamadı. Soru önergesi verdiremedi. Ulusal medyaya taşıyamadı. Çekmeköy halkı gerek sosyal medya aracılığı ile kamuoyu oluşturarak yerine sahip çıktı. Çekmeköy'ü yöneten değerliyöneticilerde bahse konu arsaya müşteri bulamadıkları için yer tekrar özel okul imarından çıkarılarak Çekmeköy belediyesine sosyal yaşam alanları vb. kullanılmak üzere değişiklik yapıldı. Kısa ve öz anlatmak gerekir ise artık "Çekmeköy Hamidiye Mahallesi otobüs son duraklarının orada bulunan arsaya artık özel okul" olmayacak...

ŞİMDİ GÖZLER SÖZ VERİLEN DEVLET OKULUNDA

Çekmeköy belediye başkan yardımcısı Şenol Çetin'in Çekmeköy meclisinde bahse konu arsanın meclis kararı ile özel okul imarına çevrildikten sonra "Evet burası özel okul imarı olarak değiştirildi. Ama biz Muhtarlığın yan tarafında yukarı çıkan yoluda dahil ederek bir devlet okulu projesini programımıza aldık. Allah hayırlı uğurlu etsin" diye bir açıklama yapmıştı. Peki şimdi Çekmeköy halkı soruyor sayın Şenol Çetin'e "Ey sevgili başkan yardımcımız.. Öküz öldü ortaklık bitti. Arsa satışı gelen tepkiler ve alacak müşteri bulamadığımız için iptal oldu. Bu arsa özel okul imarından çıkarıldı. Ama devlet okulu projemiz devam ediyor diyeceksiniz. Yoksa özel okulda yok devlet okuluda yok” diyeceksiniz diyerek şimdi herkes cevap bekliyor.

HER ÖNÜNE GELENİ İMZALAYAN AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ "AZ ZAMANINIZ KALDI"

Meclis üyesi demek el kaldır el indirir demektir. Her önüne geleni imzalar. Başkan abileri aman üzülmesin onlara karşı "Başkanım biz yanlış yapıyoruz. Burası öyle değil de şöyle olsa daha iyi olur. Halkımız bize bu konuda tepkili" demek yerine "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Başkanım halk sizi çok seviyor. Doğa parkta çay 5 TL olsun. İcradan satılan arsaya yapılan bina ile ilgili halk bir şey demiyor. Belediyemize hizmetleri yapabilmek için para lazım kesinlikle sizler haklısınız. Çekmeköy'de imarlar 3 yıl durdu ama Müteahhit arkadaşlarımız sizden çok razı. Ali Ağaoğlu arsası çok güzel oldu. Kule gibi maşallah yükseldi. . Uus Pazarı ile ilgili çok doğru yaptık. 1.5 yıl iyi uğraştık onlarla. Gerçek anlamda hiç şikayet yok" dedikçe Çekmeköy'ü yönetenlerde " Evet halkımız, esnafımız her şey harika.. Hiç bir sorunumuz. Hiç yanlışımız yok” diyerek hayatlarına devam ediyorlar... Evet değerli Ak Partili meclis üyelerimiz. Bir yarışmanın daha sonuna doğru yaklaşıyorsunuz. Tarlaya ne ektiysesiniz onu biçeceksiniz.

Şimdilik size iyi günler.. Allah kazancınızı bol etsin. Ama unutmayın takiptesiniz...

Çekmeköy Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.