Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı çekmeköyde microblading çekmeköy

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy'de Mimar Sinan Mahalle Muhtarı ve Adayı Yadigâr Aslan’dan Örnek Davranış

Sosyal yardım projeleriyle adından sıkça söz ettiren  Çekmeköy’de Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Yadigâr Aslan, kendini sosyal yardımlaşmaya adayan bir grup mahalle sakinleri ile sosyal yardımlaşma faaliyetlerini hayata geçiriyor.  Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Yadigar Aslan; ‘’Sosyal sorumluluk projeleri benim için çok önemli. Çünkü orada vicdanınızla baş başasınız. Yaptığınız şeyin, dokunduğunuz hayatların değeri biçilemez. Projeleri hayata geçirdikçe, vicdanen kendinizi daha rahat ve iyi hissediyorsunuz. Sosyal medyada gördüğüm bir proje çok ilgimi çekti. Mahallemde de hayata geçirmeye karar verdim ve gerçekleştirdim. Bu benim çok istediğim bir projedir. Yardımsever vatandaşlarımızın desteği ile her ay on iki kişilik guruplar oluşturarak bir daha önce belirlediğimiz maddi durumu kötü olan, mahallemizde yaşayan veya Türkiye`nin her hangi bir bölgesindeki öğrencilerimize ulaşıyoruz, onların okumaları için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı zamanda muhtarlığımızda odamızın birini gönüllülerimizle el ele vererek, Halk Eğitim Merkezi`mizin de katkılarıyla okuma yazma bilmeyenler için kurs ortamı oluşturduk.

Muhtarlığımızın çatı katını tadilatını yaparak Mahalle ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç fazlası giyim malzemelerini alıp bu odamızı mini bir butik haline getirdik. Altı kişilik gönüllü bir ekip Salı ve Perşembe günleri gelip ihtiyaç sahiplerine ulaşım sağlıyorlar, düzenleme yapıyorlar. Muhtarlığımızda kitap okumayı sevenler için Mahalle sakinleri ve çevremizden topladığımız kitaplarla bir okuma köşesi oluşturduk okumak isteyenler istediği kitabı alıp okuduktan sonra geri getiriyorlar. “ dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde tekrardan Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığına aday olan Yadigar Aslan, Mimar Sinan Mahallesi’ne insanların cenaze taziyelerini kabul edebilecekleri, davetler verebilecekleri bir kültür merkezi ve maddi durumu olmayan çalışan anneler için tamamen ücretsiz olacak kreş kazandırmayı hedefliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.