Öne Çıkanlar kahve makinesi tiyatro fenerbahçe Aday Adayı Yalçınkaya Çekmeköyde Ak Partiye Taze Kan Şart.. hüseyin avni sipahi

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy'de Eğitim Yatırımları Toplantısı Gerçekleşti

Çekmeköy Fatma Talip Kahraman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Çekmeköy’e yeni yapılacak okulların hakkında bilgi alışverişinin olduğu toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temenni edildi.
Toplantıda konuşulan konular arasında Orman İşletme Müdürlüğü’nün çalışmaları ile özellikle ormanlık alanlara okul yapılmasına izin veren mevzuat gereği lise ve benzeri okulları ormanlık alanlara taşınması konuşuldu.

İlçedeki okul yeri sıkışıklığı nedeniyle merkezi olan yerlere de ormanlara taşınan liselerin yerine ilkokul ve ortaokul yapılması yönünde çalışma yapılması için hem maliyeye hem de Orman İşletme Şefliği’ne talimat verildiğini ifade eden Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, “Orman İşletme Şefliğimiz bulduğu yerlerle ilgili bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. İki dönem sonra okullarımızda tekli eğitime geçileceği için çalışmalarımıza hız verdik. Belediyenin bizlere tahsis ettiği yerler vardı. Onunla ilgili görüştük. Hamidiye Mahallesi’ndeki Pazar alanından kalan yer, Çamlık Mahallesi’nde yine belediyemizin bize tahsis ettiği yerler var. Öngörülen, tahsis edilen yerlerle ilgili Başkan ve Başkan Yardımcılarına gerekli çalışmaların hızlandırılması yolunda ricamızı bildirdik. Ben Başkanımız Ahmet Poyraz’a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz eğitim çalışmalarına hep destek vermeye çalıştıklarını, bundan sonrada destek vermekten kaçınmayacaklarını belirtti. Bu belirlenen yerlerle ilgili çalışmaların sonuçlanması aşamasına geldiklerini belirten Başkan Poyraz Nişantepe Mahallesi’ne yapılacak iki tane okul için yaşanan sıkıntıların Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak ilerlediğini ve vatandaşların tahliyesini sağladıklarını, alanın artık okul yapılma aşamasına geldiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Vatan Ortaokulu’nun metro inşaatının çakışma sıkıntısının giderilmesi ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşmelerin olumlu sürdüğünü, hem metronun hem de okulun faaliyetinde bir eksiklik olmayacağını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.