Öne Çıkanlar karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli Değer Otizm Derneği

Bu haber kez okundu.

Çekmeköy Çocuk Sokağı Açıldı

Çekmeköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Mahallesi Görkem Sokakta Çekmeköy Çocuk Sokağı açtı.  17 gün boyunca açık kalacak olan Çekmeköy Çocuk Sokağı’nda; Seksek, saklambaç, topaç, misket, basketbol, futbol, satranç gibi birçok sokak oyununun yanı sıra renkli etkinlikler ve organizasyonlar çocuklar ve aileleri ile buluşuyor.

Mimar Sinan Mahallesi’nde gerçekleşen açılışa Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve binlerce Çekmeköylü vatandaş  katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan açılış töreninde katılımcıları selamlayan  Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Bizler tabi İstanbul’da doğduk, büyüdük. Büyüdüğümüz mahalleler, sokaklar bunun gibiydi. İşte Cihangir’de, Beyoğlun’da sek sek oynayarak, misket oynayarak, top oynayarak hayatımız, çocukluğumuz, gençliğimiz geçti. Ama şimdiki çocuklar maalesef, nüfus yoğunluğu kalabalık olması hasebiyle anne baba olarak onları bazen sokaklara çıkarmakta tereddüt ediyoruz. Çünkü Allah korusun araba vurmasın diye bir sıkıntıya maruz kalmasınlar diye evlere tıkadık. Evlere tıkamakla da kalmadık her birilerine bir akıllı telefon, bilgisayar verdik adeta hayattan küstürdük. Düşünün sokakta çocuk yürüyor, yürürken elinde telefonu telefonda oynuyor mu, mesajlaşıyor mu? Hayret ediyorum. Sosyal medya çok önemli bir şey ama biz bunlardan biraz kopmamız lazım. Çocuklarımıza belli saat aralığında kullanmalarına izin vermeliyiz. Daha sonrasında daha çok sokaklarda ve bu tarz etkinliklerde onları görmemiz, oralarda olmalarını sağlamamız lazım. Onun için biz de istedik ki çocuklarımıza bu sokakta güzel bir 17 gün yaşatalım. Hem unutulmaya yüz tutmuş bu oyunları öğrensinler hemde eğlensinler,” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.