Öne Çıkanlar çekmeköy de hırsızlık Ümraniye Firma Rehberi Şehidi Çekmeköy CHPnin güçlü aday adayı Seyfettin Yıldırım adaylık müracaatını yaptı Çekmeköy de G5 selülit masajı

Bu haber kez okundu.

Anadolu Aydınlar Ocağı Çekmeköy'de "Büyük Orta Doğu Projesini Konuştu"

Bölgemize gelip yerleşen ABD, Büyük Orta Doğu Projesi adı altında, kendi kıtasından on bin kilometre uzakta dünyanın en büyük imparatorluğunu kurdu. Bu proje aslında Büyük Amerikan Projesiydi diyen Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek " Bu proje Türk ve İslam ülkelerinin tüm varlıklarına el  koymak projesi" olduğunu bilmemiz gerekiyordu. 

Çekmeköy'de aylık değerlendirme toplantısında katılımcılara hitaben konuşma yapan Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı İbrahim Öztek konuşmasına şöyle devam etti ; Neydi bu Büyük Ortadoğu Projesi ? Ekonomik işbirliği mi,  Kültürel işbirliği mi, Bilimsel işbirliği mi, Siyasi işbirliği mi, Askeri işbirliği mi,   hayır! Hiçbirisi değil. Bu proje; Fas’tan Pakistan’a uzanan, hatta Çin sınırlarına kadar sosyal, kültürel ve mental gelişimini tamamlayamamış Türk ve İslam ülkelerinin tüm varlıklarına el  koymak ve sömürmektir. Ayrıca, günümüz kritik enerji maddesi olan petro-gazdan Çin, Japonya ve Avrupa’yı uzak tutmak ve İsrail’in emniyetini sağlamaktır .

Bu Plan, Büyük Ortadoğuyu İstila Planıdır

I. Dünya savaşının nedeni de, hakim güçlerin Osmanlı topraklarındaki petrolü ele geçirmek için değilmiydi.  Bugün oyunun ikinci perdesi oynanmaktadır. Bugünün Ortadoğusu yüz sene öncesinin Osmanlı Türk toprağı idi. Emperyal güçler kana doymamıştır. Ayrıca Türkiye, Dünyanın en büyük uranyum, toryum ve bor yataklarına sahiptir. Karadeniz hidrojen sülfür deposudur. Dicle ve Fırat’ın suları onlardan da kıymetlidir. Bu nedenle BOP’nin hedefindeki en önemli ülke Türkiye'dir.

Bugün “Ortadoğuya hakim olan, stratejik olarak bütün Dünyaya hakim olabilir”.

Bölgenin güçlü ülkesi Türkiye ve kardeş Azerbaycan zengin enerji depoları ve enerji yolları nedeni ile ayrıca projenin hedefindedir. Üçüncü perde İran’ın nükleerini bahane ederek, önce Avrupa’ya giden petrolünü engellemek, daha sonra Hind’e ve Çin’e giden enerji yollarını kesmektir. Dördüncü perde Orta Asya zenginlikleridir. Beşirci perde Çin’i kıtasına hapsetmektir. Bunun için Büyük Amerikan Projesi,  Büyük Amerikan imparatorluğuna dönüşmektedir.

Kore savaşından bu yana Türkiye’yi daima aldatmış

Dünya petrol  ve gazının % 70’ i Ortadoğuda ve Hazar havzasındadır. Yüz yıl daha bölge, dünyanın petro-gaz ihtiyacına cevap verecektir. Dünün ipek yolu, bugün enerji yolu haline gelmiştir. Bu yolun önemli bir kısmı Rus petro-gazı, BTC, BTE, TANAP, NABUK, Trans Hazar gaz boru hattı olarak Türkiye ve Azerbaycan’ı ilgilendirmektedir. Bunlar Türkiyenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğu gibi Avrupa için de önemlidir. ABD’nin bu masum enerji yollarına  yönelik hain planları bulunmaktadır. Bu hain plan, gizliden gizliye  Irak ve Suriye yaptırımları ile NATO’nun da desteğini görmektedir. Amerika, Kore savaşından bu yana Türkiye’yi daima aldatmış, bugün de sahte iltifatlarla Türkiye’nin gözünü boyayarak, Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de resmen silahlı güçleri ile şantaj ve tehdit oluşturmaktadır.

S400 ve Boing uçakları Rusya ile ABD’yi engellememize yetmemektedir

Amerikan-PKK-PYD-İŞİD oyunu ile Rojova adı altında Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan ve ABD’nin gelecekte petrol-gaz sevkiyatı için hazırladığı koridorda, Kobani ile başlayan aldatmacanın ayrı bir sonucudur.Rusya’dan alınacak S400 füzeleri ile Amerika’dan alınacak Boing uçakları, Rusya ve ABD’yi engellememize yetmemektedir. 

Çin de artık bu ekonomiyi oluşturmak için petrol-gaz bağımlısı haline gelmiştir

2020 yılında, yani iki yıl sonra dünyanın en büyük ekonomik gücü olma yolundaki Çin de artık bu ekonomiyi oluşturmak için petrol-gaz bağımlısı haline gelmiştir. Orta Doğu ve Hazar enerji yollarını kendisine çevirme gayreti içindedir. Bunun için Tel Aviv’den Kızıl Denize, Hazar denizinden de Basra körfezine kanallar açarak, daha kısa ve daha emniyetli yollardan bu enerji maddelerine kavuşma çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun yanı sıra Türkmenistan, Kazakistan ve Rusya’dan ülkesine değişik yollarla petrol-gaz sevkiyatına başlamıştır. 8000 kilometreye varan boru hatları bitmek üzeredir.

2. milyon insan hayatını kayıp etti. Petrolün bedeli 100 yıl daha kanla ödenecek 

Şanghay İş Birliği Örgütü; ekonomik, siyasi ve askeri işbirliği kapsamında ABD’ye karşı kurulmuştur. ABD, 22 adet uçak gemisi, Şanghay Birliğinin hemen hemen iki mislinden fazlasına sahip olduğu  16.000 kadar savaş uçağı ve diğer kuvvetleri ile halen dünyadaki en büyük güçtür. Küresel sermayaye hükmedenler, bu sermaye ile ülke yönetimlerinde pembe veya yeşil devrimlerle yeni ortaklar veya işbirlikçiler edinmektedirler. Buna terör örgütleri de dahildir. Bu sermayenin en büyük ortağı ABD, BOP kapsamında sözde etkinlik alanına giren Irak ve Suriye’nin petrol-gazına sahip olma  amacı ile  yaptığı eylemler sonucu bölgede iki milyondan fazla insan hayatını kaybetmiş,  yedi sekiz milyon insan da yerinden yurdundan edilmiştir.

Bir damla petrol, bir damla kandan kıymetlidir

Winston Churchill’in, “bir damla petrol, bir damla kandan kıymetlidir” sözünün boş olmadığı ortadadır.  Churchill, bu ifadesi ile bölge insanına da kıymet biçmiş olmaktadır. Bölgemizde daha 100 yıl petrolün bedelinin kanla ödeneceği açıktır. Orta doğu sahipsizdir. Bölgede Şanghay işbirliğine benzer bir kuruluş, bölge çıkarları açısından gereklidir. Bugün için son derece kıymetli olan bu stratejik maddenin büyük bir kısmı halen Türk topraklarından elde edilmektedir. Ya Türk Birliği için ne zaman harekete geçilecek diyerek konuştu. 

Sedat Erdem'e teşekkür plaketi takdim edildi

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İbrahim Öztek tarafından ev sahipliğinden ve aynı zamanda Anadolu Aydınlar Ocağı yeni üyesi olan Sedat Erdem'e plaket takdim edildi. Teşekkür konuşmaları ve karşılıklı soru ve cavapların verildiği programlar çekilen hatıra fotoğrafları ile ilerleyen saatlere kadar devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.