Öne Çıkanlar Fiat Ary Otomotiv miting çeksiad tanıtım fimi çekmeköy chp adayı kayıtları

Bu haber kez okundu.

Akçalar Peynircilikten; Şirden Mayalı Peynir ile eski günler geri geliyor

Şirden Mayalı Peynir nedir diyenler için; Eski ve doğal yöntemlerle elde edilmiş bir ürün tattığımızda ise “nerede o eski lezzetler” diyoruz. O yıllarda o lezzetleri tatmış olanlar bugünle daha iyi kıyaslama yapabiliyor. Peyniri lezzetli kılan sadece sütün kalitesi değil aynı zamanda doğal maya kullanımıdır diyen Akçalar Peynircilik yönetim kurulu başkanı Hakan Şen “Kendi soframızda yemeyeceğimiz hiçbir ürünü satmayız” dedi.

Bizim için önemli olan kalite ve doğallık

Dededen toruna gıda sektöründe hizmet veren Akçalar Peynircilik yönetim kurulu başkanı Hakan Şen; Peynirlerimiz; sütün hayvansal maya (şirden mayası) ile koagüle edilerek oluşan pıhtıdan peynir suyunun süzülmesi ve uygun bir şekilde işlenmesiyle hazırlanır. "Yıllardır aynı lezzet, aynı kalite ve aynı güvenle hizmet veriyoruz. Ürünlerimizde tazelik ve güven çok önemli. Bizim için önemli olan her zaman müşteri memnuniyetidir. Gıda sektöründe hijen, lezzet ve kalite ayrılmaz bir bütündür. Çok şükür yıllardır hizmet politikamızdan hiçbir zaman ödün vermeden hizmet etmeye devam ediyoruz.

Büyükşehirlerde artık eski lezzeti aranıyor

Zaman geçtikçe artık damak tadında geriye dönüşler başladı. Katkı ürünleri gibi bir çok gıda sektöründe ürünlere entegre edilen kimyasal katkılarla artık doğallık geride kaldı. Gerçek anlamda bu günlerde dile getirilen organik ürünleri herkes arar oldu. Akçalar peynircilik olarak eski tarihimizde her zaman kullanılan olan Şirden mayası ile yapmış olduğumuz ürünlerimiz nerede o eski lezzetler diyerek eski günleri yâd eden müşterimiz için vaz geçilmezlerimiz arasında yerini alıyor” dedi.

Peynir ile ilgili doğru bildiğimiz yanlış gerçekler

Hakan Şen ; Her sabah sofralarımızda vaz geçilmezlerimizden olan peynir ile ilgili aslında doğru olarak bildiğimiz ama yanlış olan gerçekleri öğrenmemizde yarar var. Peynir saklama kabında hiçbir zaman saklanılmaz. Çünkü saklama kabının içindeki hava peyniri dolapta olsa dahi bozmaya yeterlidir. Buzdolabı poşetine koyarak ağzını bağladıktan sonra muhafaza etmek ise en doğru yaklaşımdır. Yine peynirin tuzunu çıkarmak için çeşme suyu ile yıkamak yanlıştır. Süt ile peyniri bir kapta beklettiğimizde peynirin damak tadınız bozmadan doğal bir şekilde tuzunun çıktığını göreceksiniz diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.