Öne Çıkanlar kaza karadeniz dekorasyon Çekmeköy Oto Ekspertiz Nerede hicabi çamlıca Haluk Ulusoy: Kocaeli

Bu haber kez okundu.

Eksik Dişler Hayatı Kâbusa Çeviriyor

Diş Hekimi Mehmet Rıfat Akpınar,  "İçten ve güzel bir gülümsemeye sahip olmak istiyorsanız ağız ve diş sağlığınıza özen göstermelisiniz" dedi.

Yüz estetiğinin önemli bir parçası olan ön dişlerin kaybının psikolojik ve sosyal problemlere neden olmasının yanı sıra konuşma bozukluklarına aynı zamanda mide sorunlarına ve kilo alımına da sebebiyet verebildiğini anlatan Çekmeköy Superdent diş polikliniği  kurucusu Mehmet Rıfat Akpınar, "İmplant, eksik olan dişlerin tamamlanması için uygun maddelerden imal edilmiş yapay diş köklerinin çene kemiğine monte edilmesi işlemidir. Tek dişin eksik olduğu durumlarda komşu dişlere zarar vermeden uygulanabildiği gibi, çoklu diş eksikliğinin görüldüğü durumlarda da başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca tam dişsizlik söz konusu olduğunda da, her an ağızdan çıkmaya meyilli hareketleri protezlerin sabitlenmesi için de kullanılır" dedi.

Mehmet Rıfat Akpınar, diş implantının sağladığı avantajlar konusunda ise şunları söyledi; "Kemik değişimi sürekli devam ettiğinden, hareketli protez kullanan kişilerin protezleri uyumluluğunu yitirmektedir. İmplant sayesinde protezler sabitlenerek kullanım kolaylığı sağlanır, diş etinde oluşabilecek hasarlar önlenir. Sağlıklı, estetik açısından da hoş bir görüntüye sahip olmakla beraber uzun süre kullanabileceğiniz dişlere sahip olursunuz. İmplant uygulamalarında titanyum ve zirkonyum kullanıldığı için diğer diş tedavilerine kıyasla implantların ömrü hayli uzundur"

Çekmeköy Superdent diş polikliniği  kurucusu Mehmet Rıfat Akpınar, implant konusunda sık rastlanan yanlış bir bilginin bulunduğunu da dile getirerek, "İmplantın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Özel titanyumdan ve zirkonyumdan hazırlandığı için çene kemiği ile biyolojik uyum sağlamakta; haliyle vücudun kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Diş Hekimi Mehmet Rıfat Akpınar son olarak, 18 yaşını doldurmamış, kemik gelişimi devam eden, aşırı sigara içen kişilerde implant uygulaması yapılmadan önce muhakkak doktor ile detaylı olarak görüşülmesi, uygun şartların oluşturulması halinde implant uygulaması yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.