Öne Çıkanlar anneler günü Merhamet Ve Adalet Yarışması Gazi Çekmeköy Tapu Müdür gitti meydan ayakçılara kaldı Çekmeköy Ak Partide; Kılıçlar Çekiliyor mu? 2019 yerel seçimlerinde aday adayları kimler ?

Bu haber kez okundu.

MHP'li Yönter'den Sancaktepe'deki rayiç bedele itiraz

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul'un Sancaktepe ilçesine bağlı Veysel Karani Mahallesi'nde vatandaşa ait arsaların metrekare rayiç bedelinin 200-300 lira olduğunu, hazine arazisi üzerine ev yapandan ise 2 bin-3 bin lira istendiğini belirterek, "Bu hukuki olabilir ama adaletli değil, vicdanlı değil." dedi.

Yönter, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Veysel Karani Mahallesi'nde arsaların rayiç bedelleri ile ilgili ciddi sıkıntı yaşandığını belirtti.

Mahallede vatandaşa ait arsaların rayiç bedelinin metrekareye 200-300 lira olarak belirlendiğini vurgulayan Yönter, ancak aynı ada ve parselde vatandaş tarafından kullanılan hazineye ait arazi için 2 bin ila 3 bin lira istendiğini aktardı.

Yönter, "Bu hukuki olabilir ama adaletli değil, vicdanlı değil. Veysel Karani Mahallesi'nde vatandaşlara 'Ya rayiç bedelini öde ya da 30 yıldır oturduğun evden çık' deniliyor. Bu reva mı? Şimdi bu vatandaş ne yapacak? Sokakta mı kalacak? Bakkala ekmek yazdıran insanlarımız bu parayı nasıl ödeyecek?" diye konuştu.

Yönter, bu soruna ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi vereceklerini bildirdi.

Toplantıya, Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi Muhtarı Ali Çolak ile mahalle sakinleri de katıldı.

Kaynak: AA

Anahtar Kelimeler:
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.